Kategorier
Nyheder

Kritiske Aktionærer stiller Mærsk til regnskab

IDanmark betyder lukningen af Lindøværftet tabte arbejdspladser. I Mellemamerika, bliver Mærsk chauffører udsat for ydmygende løgnedetektor-test. Som repræsentant for Kritiske Aktionærer tog Frank Aaen begge emner op på Mærsk generalforsamling i dag.

Nedlæggelse af arbejdspladser

Kritiske aktionærer tog fat i at Mærsk har nedlagt eller flyttet stort set alle arbejdspladser ud af landet, senest med lukningen af Lindø skibsværft.

– Og skammeligt nok er lukningen af Lindø sket samtidig med at staten giver Mærsk eksportkredit for 2,6 mia. kr. til bygning af skibe i Sydkorea

På generalforsamlingen talte også en fyret medarbejder fra Lindø. Han og andre ansatte måtte høre om deres fyring i DR, og fik først et brev dagen efter.

Krænkelser af Chauffører

Bestyrelsen anerkendte at det havde foregået brug af ulovlige løgnedetektor test hos deres underleverandører. Chauffører bliver spurgt om de har stjålet, om de er homoseksuelle og om de er med i en fagforening. Bestyrelsen beklagede, og sagde at det selvfølgelig ikke er i orden. Men Frank fik ikke svar på sit forslag om at gå væk fra at bruge de private sikkerhedsfirmaer der har stået for overgrebene.

Aktionærer skal kræve socialt ansvar

– Var det ikke på tide at aktionærerne slår i bordet over for den daglige ledelse og kræver, at den ikke bare prøver at score høje profitter, men at den optræder social ansvarligt både i Danmark og i udlandet, både med arbejdspladser og arbejdsforhold, var Frank Aaens opfordring til de ca. 2000 aktionærer på Generalforsamlingen.

Læs mere på Information.dk